TQ!! Saya tak follow bukan bermakna saya tak sayang okay!

Tuesday, August 24, 2010

Impian saya ialah...


Ok, meh cheq nak habaq mai cerita pasal apa cheq dok happy sangat semalam.  Baru sempat nak tulih. Petang semalam, macam hari-hari biasa, I got a sms,


Sayang, abang dah sampai ...


Ouh! abang dah sampai. Nasib baik dah siap solat. Taklah abang tunggu lama sangat. Dengan penuh gemalainya saya melipat kain telekung dan sejadah, then pakai tudung. Saya menguak pintu surau dan melihat suamiku sedang menungguku dengan penuh kusyuk dalam kereta. Kusyuk main game je pon. Sempat lagi?? Terus saya mempercepatkan langkahku supaya abang tidak membebel. Saya membuka pintu kereta dan melihat sebuah kotak kemas dibaluti kertas berwarna putih di atas seat yang selalu saya duduki. Kuambil dan kuriba kotak tersebut seraya,

"Abang, ape ni?"

"Ntah, kek kot. Ada orang bagi masa abang nak balik tadi" jawab suamiku.

"Owhh..." balasku dengan tenang.

Dalam sepanjang perjalanan, kami berbual-bual. Dah boring berbual-bual, saya mengambil Iphone milik suamiku dan main game untuk mengelakkan diri daripada terlelap dek kerana perjalanan yang jauh.. Agak-agak 20 minit main game, kututup Iphone dan kuletak di riba. Agak boring..,  ternampak kotak putih tadi dan saya cuba membuka balutan kotak tersebut sambil berkata,


"Mesti kek lapis ni. Gaya size kotak ni  macam........" lafazku terhenti..

"Abangggg!!!! Abang tipu sayanggg..." jerihku tatkala balutan dibuka.

Abang senyum dengan tenang dan berkata, "Happy belated birthday sayang....sori, lambat kasi hadiah.."

"Aaaa...emmm...takpeee..terima kasih abang...lama dah sayang idamkan benda ni..sukanya".


Nak tau ape benda??









Yeah! It's a speedlight for my camera. Memang lama dah nak beli, cuma tak berkesempatan. Kengininan makin membuak-buak bila tengok my fren, Kak Af pon dah beli sama. Memang tak kusangka, sekarang dah jadi milik saya sepenuhnya. Saya bukak kotaknya, dan menggodek-godek ape yang patut. Happy sangat. Sangat, oke! Dah bertambah satu gadget in my stuffs.  Abang guna pembalut putih sebab taknak kasi saya cam itu hadiah besday. TERNYATA, MEMANG SURPRISE ABANG MENJADI!. :)

Tenkiu so much dear! Sayang abang... (dan dan je sayang..hehehe)

Semalam, lama gak lah dok belek-belek, ambik gambar tu, ambik gambar ni.. Kebanyakkannya, abang yang jadi model. Tapi, tak leh post kat sini..ehem..


Inilah dia...best-best..



My first trial. Ranting dalam bilik jadi taruhan.  This photo is SOOC (straight out of the camera). Memang saya tak edit langsung ni. Lighting cantik kan? Kalau takde speedlight ni, buruk gila gambar. Gelap. Sebab indoor, existing lighting is not enough for basic camera like mine.

Emm.. nanti nak tambah apa lagi ek? thinking of...like battery grip? =)


2 comments:

  1. wah best ni!
    boleh la ambik gambar post-wedding kita :D
    hehe sibuk je :P

    ReplyDelete

Please leave a comment after reading ya! Wanna get to know you better..!