TQ!! Saya tak follow bukan bermakna saya tak sayang okay!

Thursday, June 10, 2010

My Reception on 5 June 2010

Saya memanjat kesyukuran ke hadrat illahi kerana dengan limpah kurnianya, majlis perkahwinan kami berjalan dengan sempurna seperti yang dirancangkan. Untuk majlis sanding ni sebenarnya, saya tak berapa tau plan papa ngan mama ni.. Nampak macam takde plan je..sebab tu, masa saya nak pergi mekap kat kedai kol 9.oo pagi sabtu tu, dalam hati ade sedikit kerisauan yang melanda di hati ni. Ye la, papa cakap nak wat itu ini, tapi, takde apepon.. Sebab papa mintak rombongan datang kol 11 pagi. Awal kan? Kata papa nak buat awal supaya tak bertembung sangat dengan tetamu2 lain. Kang, ade yang tak terlayan, tak best la kan. Acara merenjis bagai, akan dibuat antara keluarga saya dan keluarga abam je. Siap mekap dalam kol 11 jugak.Punya la ramai yang queue nak mekap masa tu. Macam nak beli barang je. Takpe lah, tunggu sikit pon, asalkan puas hati. 


Bila dah siap mekap, saya terus balik rumah. Dah sampai rumah, saya terkejut dengan persiapan yang famly saya lakukan. Majlis ala-ala garden gitu..siap red carpet tersergam indah di taman papa. Sangat kagum. Hahah..ape ni, pengantin terkejut dengan majlis sendiri..? Hehe..Dalam 11.30 pagi rombongan sampai dan majlis berjalan dengan lancar..alhamdulillah..

Let's enjoy the pics below..sorry, banyak sangat plak gambar saya letak..Taktau nak tapis macam mana..Halal la ek.. jom layanz....
 

 Ini bilik pengantin yang saya hias sendiri.. :P
Suka yang simple macam ni je..Anda suka?
Persiapan meja pengantin untuk makan beradab..mama yang masak ni..
 Meera tengah tunggu apah dia siap mekap..
 Flower boy
darwisy yang cumel
 flower boy n gurl keletihan menunggu kepulangan Apah
 Bulu mata macam penyapu jek..
"apah ni bucuk la!"
 Menunggu rombongan tiba
 Sabar menunggu kedatangan suami yang tersayang...wah!
Papa sedang memanggil rombongan.."Ha...mai2 masuk boleh start datang dah"
 pakpakpakpakpompompompompakpakpompom..
"Assalamualaikum bang...."
Kusyuk dengar nyanyian adik Wani...(betol ke nama dia Adik Wani?) :P
Bakul bunga untuk pengantin oleh penyanyi..
Persembahan nyanyian oleh adik wani untuk pengantin..
biasanya orang buat silat kan?ha, kitorang punye lain sikit.
"mmuahhhh...cayang apah ni"
My wedding cake..Thanks kak jed..cantik bangat!  
lentok habis puan arifah kat beakang tu..
  cakk!
 Agak nampak kemontelan chepah di situ.. :P
"Mana yang lain ni?Lapo sangat dah nie..."
Saya: Abang..nak lauk tu..
Abam: Nanti abang amikkan ye sayang..
(wahhh..romantik..hehhe..dialog rekaan semata2 okay)
Meet my ronggeng dot com...Thanks korang sebab datang...sangat terharu..
oloh2..gatai plak adik aku sorang ni.. asyik nak kasi bunga je..
ni dah masuk yang berapa kali ntah ni dok bagi bunga kat penanyi..
Adik saya..Ajam (pengapit abam)
Suka sangat meera dengan Anken Jen ni..asik nak peluk cium ja..
(kat Apah pon tak sempat :P)
 with Jannah..cantik gigi Jannah? heheh..
Letih sangat dah kaki sebab dok ke sana ke mari dengan high heel..
Last2 capai crocs baru selesa..hehehe...ok la kan...
With my english teacher..Puan Zaharah aka kawan mama
Kami kena paksa nyanyi..huhuhu..
(dalam kena paksa pon, feeling habis nanyi) :P
  
P/s: Terima kasih kepada semua rakan2 yang datang dan turut sama memeriahkan majlis perkahwinan kami.. Sangat2 terharu...Saya juga ingin memohon maaf sekiranya ada yang terkurang semasa majlis tersebut. Sayang korang semua!


6 comments:

  1. Uuuu~ you look gorgeous che pah!! I likeee~~

    ReplyDelete
  2. Idina:

    Hihi..tenkiu Idina! :P

    ReplyDelete
  3. comey che pah kite ni.an snym je dr awl bce smpi la abis.nakal n so sweet~ :)

    ReplyDelete
  4. Andrea:

    Eh, an pon dok baca gak blog sy?welcome... :P anyway, tq dear!

    ReplyDelete
  5. huhuhu
    sumpahh excited nk tgk gmbargmbar bila akak bg link
    ngehngehnegh
    ur abam punya muka mcm aqashah lahh kak,, waktu muka dia serius*
    anda sangat cantikk
    i like!!!

    ReplyDelete
  6. nadirah:
    Akak ingat nadirah dah tau blog akak yang satu lagi ni..ngeh3.. macam aqasha ek..tu la, masa mula2 jumpa dia zaman2 muda dl, memang akak pon cakap mcm aqasha...hahha..sekarang tidak lagi..hikhik..anyway, thanks yang!

    ReplyDelete

Please leave a comment after reading ya! Wanna get to know you better..!