TQ!! Saya tak follow bukan bermakna saya tak sayang okay!

Friday, March 16, 2012

Apam Polkadot - First trial



Haa gelak la habis habis. 
Wuuuu.. (T___T)

Pasal ape ntah apam saya jadi leper macam ni. Leper je. Kembang naik tu okay dah cuma naik secara leper. Kah kah kah! Saya pon nak tergelak tengok apam sendiri ni. Rasa dah sedap cuma tak comei.. Mula-mula salahkan paper cup lembik. Sampai jadi jatuh macam tu. Ye lah, sebab papercup brand Giant. Rupa-rupanya tidak. Baru tau papercup tu kena letak dalam sarang ek? Haha! MEMANG SAYA TAK PERNAH TAHU. Yang tak tahan, Suami tahu, dia tak cakap pun dengan saya. Stress tau masa buat apam ni. Dah la adunan banyakkkkkk. Dengan Ayesha taknak tidur, asyik merengek je, dengan apam tak jadi nya, rasa nak buang je adunan. Malas nak sambung. 

Bila dah rasa tak larat sangat tu, begini lah jadinya...............


JADILAH APAM POLKADOT BESAR PUNYAAAA! HAHAHAH!

Start kol 4 petang, konon nak buat minum petang. Last-last kol 8 malam baru siap. MINUM MALAM JADINYA..!

Namun begitu, jiwa nak buat apam polkadot tak pernah luntur. Nak try buat lagi sampai jadi cantik comel. Mama pun dah tempah untuk buat apam polkadot ni untuk majlis PIBG minggu depan untuk 300 orang. Kalau 300 orang, takkan sebiji sorang kan? Mesti lah 2-3 biji sorang kan. Dekat 1000 biji la nak buat. Larat ke aku ni??? Tengok la macam mana. hihi..

p/s: Resipi ambik kat sini.

8 comments:

  1. kikiki..xpe. yg penting sodap! =D

    ReplyDelete
  2. kombinasi kaler memang comel...
    biar leper asal sedap ;)


    cuba lagi, ehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu la..nak try lagi sampai jadik.hehhe

      Delete
  3. cuba lagi pah.. memula memnang camtu.. leh jadi tokey dh.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. nurul pnh buat? haha, tokey la sangat..kohkoh(gelak versi arif)

      Delete

Please leave a comment after reading ya! Wanna get to know you better..!