TQ!! Saya tak follow bukan bermakna saya tak sayang okay!

Friday, November 26, 2010

Party planner


Last weekend, I was appointed as a party planner merangkap jurugambar for Ammar's birthday party. Alamak, macam mana ni? Kalau photographer tu, I can accept la, but as a party planner? Oh. I don't have any experience to organize event yang macam ni. I mean, mana-mana event pon tak pernah kot.  Kata Kak jed, saya dah pernah jadi wedding planner untuk majlis sendiri tu, kira okay la tu. Party planner ni lagi senang.  heheh.. Makanya, saya terima dengan hati yang terbuka. Kesian kak jed, takde masa nak buat itu ini. Saya boleh bantu. Lagipun, Ammar anak buah saya, takkan Apah tak tolong kan..? :)


budak comel nih!


Actually, birthday budak kenit ni dah lepas. 23 Nov haritu. Tapi, disebabkan Kak Jed mengalami kekalutan yang maha dasyat dan masa tu jugak beliau masih berada di London, so, terpaksa la postpone ke awal bulan Disember nanti.


Selepas kami berdiskusi about a few things, we decided to choose ABC-themed for that Day. Comel je kan? Banyak benda-benda DIY yang comel-comel yang kami nak buat ni. Hahah..macam larat je. Tengok lah, buat setakat mana yang mampu. Nantikan je lah. 


By the way, birthday invitation card dah siap saya design. Hanya menunggu Kak Jed approve dahulu. So, pasni, kalau sape-sape mahu tempah buat e-card, boleh hubungi saya.. Keh keh!




4 comments:

  1. haha.
    sebelum kahwin dulu tiap2 tahun saya jadi party planner anak-anak buah.
    bayangkan anak buah ada ramai gila, so setahun tu ada banyak kali pulak tu!

    ok here's something that might helps somewhere:
    1) belon (kalau boleh beli sekali peniup belon kalau tak biru lah muka tiup belon berpuluh2)
    2) goody bags for tetamu kecil (which contain something like jajan, small/cheap toys like buih sabun tu, lolipop etc)
    3) backdrop (yg rentangkan tulisan happy birthday and decorated with belon, riben, photos, etc).

    hehe sibuk je kan. but it is sooo interesting tau! especially bila tengok budak2 happy dgn hasil kita tu :)

    but yeah, maybe ammar is a too little to understand, tapi bila dah besar sikit boleh apah tunjuk semula gambar2 kat dia :D

    ReplyDelete
  2. Najwa:

    thanks dear! =)

    Una:

    perghh, ramai tu... lepas kawin?dah tak jadi party planner dah ke? hehhe..anyway, thanks for the info =P. sangat berguna utk saya. Hope semua ok!

    ReplyDelete
  3. gambar black and white tu you edit pakai apa? photoshop? how to dooooo?

    ReplyDelete

Please leave a comment after reading ya! Wanna get to know you better..!